EFC’58 haalt vertrouwen uit goede wedstrijd

12 januari 2024

Accommodatie

Onbekend

Vrijdagochtend 12 januari, Calella, Spanje

EFC’58 begint met vol vertrouwen aan een lastige oefenwedstrijd tegen de nummer vier uit de 2e klasse, FC Horst. Na een kwartier spelen, scoorde de nieuwe spits, King, de welverdiende 1-0. Een droom start voor EFC’58. Toch wist Horst snel antwoord te geven en stond het weer gelijk. Na dertig minuten gespeeld te hebben wist EFC’58 via een knappe assist van Ian van Looijengoed op Jesse Hoekstra de 2-1 erin te schieten. Maar daar liet EFC’58 het niet bij zitten. In de veertigste minuut krult Ilyas Rahini vanaf de zestien fraai de bal in de linkerhoek, 3-1. Op rozen de rust in.

In de tweede helft bleef de aansluitingstreffer van FC Horst helaas niet lang achterwegen, maar toch wist EFC’58 ook die terugslag weer snel om te buigen met dank aan King die zijn tweede, de 4-2 voor EFC’58, erin schoot. Toch viel de aansluitingstreffer uiteindelijk nog voor FC Horst, dankzij vermoeidheid en de felle zon werd het 4-3, waardoor de slotfase van de wedstrijd toch zeer spannend werd. Na een zenuwslopende slotfase waarin keeper Kevin Schuur EFC’58 de gelijkmaker knap bespaarde, werd het op de absolute valreep toch nog 4-4. EFC’58 heeft ondanks het resultaat laten zien welk potentie in de ploeg zit. Vol vertrouwen beginnen we aan de tweede seizoenshelft!