• EFC’58 wint in Barneveld met reuzescore 0-11

  • De ploeg van trainer Carl Aventurin was het aan haar stand verplicht te winnen in en van Barneveld, de hekkensluiter in de vierde klasse. Dat deed de ploeg dan ook die zich dus goed herstelde van het onnodige en dure puntenverlies tegen SDS’55. Het gelijke spel tegen de ploeg uit Wekerom vorige speelronde was deels wel te verklaren, veel blessures en pijntjes en een uitstekende tegenstander maar gezien de fase waar de competitie zich in bevindt was het pijnlijk. Altijd goed natuurlijk voor het vertrouwen dat er weer volop gescoord werd. 

    Het duurde tot ver in de eerste helft alvorens er door EFC’58 gescoord werd. In de 38ste minuut scoorde topscorer Jorick Priem, in de 40ste minuut deed hij dat wederom en op slag van ruste scoorde Mika Schuur de 0-3. In de tweede helft was het spits Jeremy Loos met de 0-4, Jorick Priem die zijn hattrick maakte met de 0-5, Jochem Dekker scoorde binnen vijf minuten de 0-6 en 0-7. Een minuut later maakte Gerjan van der Ham de 0-8, Jeremy Loos de 0-9, Ewan Dekker de 0-1- en vlak voor tijd was het Mats Steijlen die de 0-11 op het scorebord mocht laten aantekenen maar of het scorebord de dubbele cijfers aankon kan vanaf hier niet bevestigd worden. 

    Heerde won met 0-3 uit bij het lastige Prins Bernhard en om 17:00 uur staat de wedstrijd van koploper SEH in Heerde tegen het gevaarlijke WZC Wapenveld op het programma. Met een wedstrijd meer gespeeld dat de nummer drie Heerde staat EFC’58 weer aan kop maar wanneer SEH weet te winnen zal de ploeg de koppositie weer overnemen.  

    Ed Bok