• EFC’58 klimt op ranglijst na knappe 4-0 zege

 • De thuisploeg kende de nodige geblesseerde spelers maar keeper Kevin Schuur was voldoende hersteld en stond weer onder de lat. In de eerste minuten van deze klassieke derby tegen Elspeet gebeurde er meteen al van alles. Twee verdedigers van Elspeet deden zo hun best Jorick Priem af te stoppen dat ze zeer ongelukkig botsten en elkaar bijna van het veld beukten. Gelukkig voor Elspeet konden ze de wedstrijd vervolgen. Even later ontglipte diezelfde Priem maar hij kwam net niet tot een afwerking. Kevin Schuur liet zich even later bijna verrassen omdat hij te ver voor zijn doen stond maar wist de bal nog wel te onderscheppen. Buitenspel voor Elspeet, waar EFC’58 goed wegkwam. Direct aan de andere kant gaf Jorick Priem een strakke voorzet op Jesse Versteeg, die de bal fraai vanuit de lucht in één keer achter de keeper knalde en zo kwam de stand in de 9de minuut op 1-0.

  Er werden op het middenveld felle duels uitgevochten waarmee de Ermeloers gelukkig wel volop en goed in meededen. Vier minuten na de openingsgoal ging Jorick Priem na een goede actie alleen op de keeper af maar hij lobde de bal net naast. Elspeet was fysiek sterk, zoals we de ploeg eigenlijk wel kennen maar was voetballend iets minder dan EFC'58.  De ploeg van trainer Bert van de Brink moest juist de fysieke strijd proberen te ontwijken. Er ontspon zich een leuke wedstrijd waar de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren. In de 27ste minuut de eerste echte doelpoging van Elspeet maar de inzet ging over! Daarna een vrijetrap die verlengd werd, die Kevin Schuur rustig kon vangen. 

  Jorick Priem was bij vlagen ongrijpbaar voor de verdedigers en bij een uitval kon Elspeet er ten koste van een corner een goal voorkomen. Direct daarop kon Hicham Zekhnini het net niet afmaken nadat Nick Zandstra knap wegdraaide en hem in scoringspositie wist te brengen maar het bleef 1-0 voor de thuisploeg. In de slotfase van de eerste helft had Elspeet even een optisch veldoverwicht. De gasten uit Elspeet kregen een mogelijkheid maar de bal ging gevaarlijk voorlangs. Daarna weer een poging, hoog over. De thuisploeg rechtte de rug en nam het initiatief weer over. Mika Schuur, die vandaag weer sterk speelde lanceerde Jorick Priem, die haalde uit maar zijn inzet ging rakelings naast. 

  Nick Zandstra dook knap de 16 in wat in alle paniek tot een hoekschop leidde. EFC’58 leek op slag van rust dicht bij de tweede goal maar liet enkele fraaie kansen onbenut. De thuisploeg creëerde binnen enkele minuten zeker 4 goede kansen maar scoorde helaas niet en zo bleef het rendement weer te laag.  Vrijetrap hoek 16 voor de gasten uit Elspeet die even aandrongen Ali El Haddadi kopte weg tot een corner. Uit de corner werd de bal in de kruising gekopt maar waar de bank van Elspeet de goal al leek te vieren kopte Mika Schuur de bal uit de kruising. De gevaarlijkste actie voor de gasten in de eerste helft. Op slag van rust raakte Jorick Priem geblesseerd maar hij kon gelukkig verder. 

  Na de rust, met bij EFC’58 Justin Dekker in de ploeg voor Bas Eijssens gebeurde er de eerste paar minuten weinig en was het overduidelijk even aftasten. Jesse Versteeg kreeg in de 53ste minuut een dot van een kans maar zijn inzet ging net naast. Even later maakte een verdediger hands maar de scheidsrechter vond het blijkbaar niets waarmee Elspeet goed wegkwam. Nick Zandstra kreeg even later een uitstekende mogelijkheid maar EFC'58 liet het na om de score te verhogen. Elspeet was in de 58ste minuut uit een corner gevaarlijk maar keeper Kevin Schuur tikte de bal weg. EFC verprutste weer een kans met de keeper uit zijn goal maar het strakke schot van Jorick Priem ging voorlangs. 

  Het gevaar van een hongerig tegenstander ligt altijd op de loer als je zelf te lang wacht met het maken van die 2degoal. Elspeet was ook weer dreigend uit een corner maar bij de scrimmage die volgde dook Kevin Schuur in de mêlee op de bal en nam 3 man mee waaronder Justin Dekker maar de keeper manifesteerde zich vandaag bijzonder goed. Justin Dekker kon gelukkig weer verder. Bij Efc’58 kwam Ewan Dekker in het veld voor Hicham Zekhnini met nog een kleine 20 minuten op de klok. Jorick Priem dribbelde de Elspeet verdediging stuk en de net in het veld gekomen Ewan Dekker joeg de bal hard in de touwen, 2-0 in de 72ste minuut, een goed moment voor de 2-0 voorsprong.

  Kort daarna viel het doek voor Elspeet toen Nick Zandstra de bal voor de voeten kreeg en de 3-0 op het scorebord liet aantekenen. Zo kreeg EFC’58 binnen enkele minuten Elspeet uiteindelijk op de knieën. Yarik Veerman en Ian van Looijengoed kwamen voor Ali El Haddadi en Achraf Agarmaoine die beiden terug kunnen kijken op een puike wedstrijd. Jorick Priem, die al een aantal pogingen op zijn naam had staan, maakte fraai de 4-0 en pikte zo weer zijn goaltje mee. Muhsin Ibis kwam voor Jesse Versteeg nog in het veld. Ewan Dekker was met een strakke schuiver dichtbij de vijfde goal voor EFC’58 maar de keeper van Elspeet strekte zich en tikte de schuiver uit de hoek. Einde wedstrijd, een lekker fel duel waar EFC'58 Elspeet aftroefde en 3 belangrijke punten in Ermelo hield. De ploeg staat op doelgemiddelde op de vijfde plaats als het volgende week uit moet spelen tegen koploper VVOP.

  Verslag Siemon Moerman / Ed Bok