• EFC’58 herstart competitie met kraker tegen Harskamp

  • Wanneer er 22 januari ’22 weer gevoetbald mag worden, en laten we hopen van wel dan heropent de ploeg van trainer Carl Aventurin de competitie meteen met een lastig potje. SV Harskamp, vierde op de ranglijst en slechts twee punten minder dan EFC’58 is 22 januari de gastheer als er om 15:00 uur op sportpark ’t Meuleveld te Harskamp wordt afgetrapt. Hoe zijn de spelers er conditioneel aan toe en zijn beide selecties blessure- en coronavrij. Het blijft wat ongewis, zeker door de beperkingen in trainingsmogelijkheden vanwege Corona!  

    De stand op de ranglijst is vrijwel het hele seizoen tot nu toe enigszins vertekend, temeer daar iedere ronde een club niet speelt maar zeker ook door de nodige afgelastingen. EFC’58 staat op de eerste plaats met 18 punten uit 9 wedstijden, SV Harskamp vierde met 16 punten uit evenveel wedstrijden. De ploeg uit Ermelo heeft er met 35 goals voor 12 meer gemaakt dan de tegenstander. Beiden teams moesten 14 tegengoals accepteren. Heerde en SEH staan nog tussen EFC'58 en SV Harskamp in met respectievelijk 16 uit 6 en 16 uit 7. Het is daarom te hopen dat dit door inhaaldata het aantal gespeelde wedstrijden snel weer snel gelijk getrokken wordt. 

    Wil je iets meer te weten komen over de komende tegenstander, klik dan op https://svharskamp.nl/club/clubinfo daar is o.a te lezen; 

    SV Harskamp werd op 15 juni 1948 opgericht in de bakkerij van Geert Pieters aan de Dorpsstraat in Harskamp. Een twintigtal jongeren uit het na de oorlog opbloeiende Veluwse dorp staken de koppen bij elkaar en er werd besloten om een vereniging op te richten. De naam zou worden VVH, maar dat bestond al en kreeg bij de KNVB geen inschrijving. Het werd daarom SVH. Deze stoere mannen uit dorp Harskamp (Vooreind) en de lintbebouwing richting Stroe (Achtereind) hadden al wel enige wedstrijden in de benen, maar dat mocht geen naam hebben. Grote roergangers uit die tijd waren de families Jacobsen, de Geit, Borgers en Kleijer. De eerste voorzitter werd Cees van Loenen senior.

    De foto afgebeeld bij dit artikel is van de websdite van SV Harskamp