• EFC'58 boekt een belangrijke zege op Harskamp

 • EFC’58 begon aan de lastige doch zeer belangrijke wedstrijd tegen Harskamp met Jesse Versteeg uit de JO19 en de herstelde Justin Dekker in de basis. Ook Momen Mohamed begon na een goede wedstrijd weer vanaf de aftrap aan de wedstrijd. Mats Steijlen kwam na wat plaagstootjes van Harskamp bij een kopbal voor de goal van EFC in botsing maar kon gelukkig verder. Direct daarna was het Jorick Priem die in de tweede minuut de 1-0 maakte na goed druk zetten van Gerjan van den Ham. 

  Harskamp reageerde meteen en gaf echt gas en tegenstand waardoor de thuisploeg aan de bak moest. Een toegekende vrijetrap op de buitenkant 16 werd door de defensie knap tot corner verwerkt en terwijl de ploeg even onder druk kwam was het bijna 2-0 na een actie van Jeremy Loos maar zijn schot raakte slechts een verdediger. In deze fase, waarbij EFC alle zeilen bij moest zetten, was het toch EFC’58 dat de kansen kreeg. Jochem Dekker kwam drie keer bij het doel, werd drie keer gevaarlijk maar wist niet te scoren. 

  EFC verspeelde een kans na balverlies van Harskamp op het middenveld. Jesse Versteeg kon Jeremy Loos niet bereiken omdat de bal van de voet sprong. De volgende actie was het weer Jesse Versteeg maar de talentvolle speler uit de eigen jeugdopleiding had net iets te veel tijd nodig. EFC laat na in deze fase van de wedstrijd de trekker over te halen. Aan de andere kant was het EFC- keeper Richard van der Zwet die uit moest komen, dat ook goed deed en de doelpoging blokkeerde na balverlies op het EFC- middenveld betekende dit bijna de 1-1.

  Even later kwam Jorick Priem alleen voor de keeper maar de rappe aanvaller miste. De gasten uit Harskamp werden door de thuisploeg in leven gelaten want de ploeg van trainer Carl Aventurin deden te weinig met de gecreëerde kansen. Jorick Priem op de mee opgekomen Gerjan van den Ham maar de keeper kon oprapen. Na ruim een half uur spelen kwam dan eindelijk de 2-0 op het scorebord. Het was Jeremy Loos die fraai wist te scoren nadat Jesse Versteeg in buitenspel slim het spel aan zich voorbij liet gaan. Kort daarna weer paniek bij Harskamp nadat Jorick Priem de bal voor trok en hun keeper de bal nog net weg kon stompen. 

  De tegenstander wisselde nog voor rust en bracht een grote voorhoedespeler in. In de 36ste minuut wordt het eerste schot gelost door onze gasten, deze ging over. Harskamp probeerde het weer op te pakken wat resulteerde in een corner. De bal werd ongelukkig geraakt door Gerjan van den Ham waardoor EFC- keeper Richard van der Zwet moest handelen. In eerste instantie kon de bal niet weggewerkt worden, maar de betrouwbare goalie liet zich verder niet verrassen. De laatste vijf minuten van de eerste helft gebeurde er niets meer zodat de teams met een 2-0 stand de kleedkamers op konden zoeken.  

  Direct na het fluitsignaal schopt Gerjan van den Ham verder iedere illusie van Harskamp, op punten in Ermelo, aan flarden. 3-0. De middenvelder schoot, vanaf 20 meter strak in de hoek. Na een corner van Harskamp schoot een aanvaller net naast terwijl de keeper al uit positie was. Door een blessure van Jorick Priem, hij werd vervangen stond EFC’58 even met 10 man. Jordao Lisapaly en Ewan Dekker kwamen voor Jorick Priem en Momen Mohamed in de ploeg. 

  Vrijetrap Jeremy Loos, helaas hoog over. Daarna schiet Harskamp de bal over. Het zit de ploeg uit Harskamp niet mee, optisch ziet het er sterk uit, maar tot nu toe geen enkele echte kans. Een schwalbe van Harskamp maar de goed leidende scheidsrechter trapte er niet in. Het meegereisde fanatieke publiek vond daar iets van. Harskamp probeerde het tij nog te keren maar ondanks dat EFC iets minder in deze fase speelde kwam de ploeg niet echt in gevaar. Buitenspel van Harskamp werd niet afgefloten en de speler mocht door maar ook deze inzet ging over. 

  Jochem Dekker moest even het koppie erbij houden en zich niet laten provoceren maar hield zich goed in. Lucas Schuur en Ihab Azzarouali kwamen in de ploeg voor Gerjan van den Ham en Justin Dekker met nog ruim een kwartier te gaan. Opnieuw een vrijetrap voor Harskamp op de rand van de 16 voor Harskamp. De inzet werd weggewerkt en de voorzet daarna wwerd in het dak van het doel gekopt maar EFC hield de nul ook omdat Mats Steijlen de gewisselde grote spits goed van zich afhield. De handjes gaan in de zij bij de gasten en het geloof in beter ebde zichtbaar weg. 

  Een inzet van Harskamp, best een aardige kans nog belande uit een kopbal recht in de handen van Richard van der Zwet. Aan de andere kant schiet Jochem Dekker net naast. De Ermeloers zijn moe gestreden maar toch weer een actie via links. De bal werd prima voorgetrokken en bij de eerste paal tikte Jeremy Loos de bal binnen, 4-0 in 83ste minuut. Dan gebeurt het toch, Harskamp weet in de laatste officiële speelminuut toch te scoren waarmee de eindstand op 4-1 werd bepaald. Een zeer goed resultaat voor de Ermeloers, met als vermelding dat Achraf Agarmaoine, Mats Steijlen en vooral de jongeling Jesse Versteeg een puike wedstrijd speelden. EFC blijft tweede op de ranglijst maar neemt de eerste plaats in de periode voorlopig over van Harskamp waar alleen Heerde en SEH, dat al een periode heeft overheen kunnen. 

  Verslag Siemon Moerman / Ed Bok