• Ed versus Carl in Questions & Answers

 • Zo vlak voor het begin van het nieuwe seizoen heeft clubman Ed Bok aan hoofdtrainer Carl Aventurin een aantal vragen gesteld die door Carl zijn beantwoord;

  Hoe kijk je terug op je eerste seizoen bij Efc’58

  Ik heb mijn eerste jaar als zeer positief ervaren. Na een moeizame voorbereiding waarin wij grote nederlagen hebben geleden, o.a. Zwart-Wit 7-1, Stroe 7-2 werd het gaandeweg steeds beter. Het team ontwikkelde zich, kreeg vertrouwen en werd voor tegenstanders steeds lastiger te bespelen. We speelden met het doel om minimaal een periode te pakken en mee te doen voor promotie naar de 3e klasse. We lagen op koers tot Corona kwam ...

  De ontwikkeling van het merendeel van de spelers stemt mij als trainer zeer positief. Het is dan ook mooi dat we iedereen voor de club hebben weten te behouden en iedereen gelooft in het plan welke wij voor ogen hebben met EFC’58! 

  Wat maakt jou tot de ideale en of geschikte trainer voor een jonge selectie 

  Ik weet niet of ik de ideale of geschikte trainer ben, maar doe ten alle tijde mijn best om het maximale uit de groep te halen. Alles valt en staat met communicatie. Ik moet duidelijk zijn over de keuzes die wij als staf maken ten aanzien van speelwijze, speelminuten, gedragingen etc. 

  Persoonlijk denk ik dat mijn kracht voor een deel ligt in de samenwerking met de spelers. Ik probeer niet alleen tijdens het voetbal, maar ook op vrije momenten in contact te zijn met de spelers om te weten wat er speelt, dan wel voetbal gerelateerd of privé. 

  Verbondenheid met elkaar is in welke situatie dan ook erg belangrijk, ik probeer die lijn te bewaken, zodat er bijvoorbeeld geen groepjes zijn of ontstaan. Naast de verbondenheid gaat het er mijns inziens om dat je spelers soms weet te prikkelen en ze iets teruggeeft waar ze zich in kunnen verbeteren. Trainingen, wedstrijdmomenten en videoanalyse dragen hierin natuurlijk bij aan bewustwording en het kunnen verbeteren van het geheel.

  Hoe haal je het meeste rendement uit een groep en hou je alle kikkers in de kruiwagen

  In de selectie wil elke speler graag spelen maar van de 20 in onze selectie kan ik er wekelijks maar 11 opstellen. Elke speler weet dat hij in het grotere belang van de selectie nodig is. Dat kan het ene moment op de voorgrond zijn en het andere moment in een bijrol. Het teambelang gaat altijd voor het individuele belang. 

  Ik probeer de groep en met name spelers die regelmatig een bijrol hebben deze kaart voor te houden. Deze spelers hebben juist ondersteuning nodig vanuit de groep en staf om zich te kunnen ontwikkelen. Vooraf bespreek ik de verwachtingen en persoonlijke doelstellingen uit, zodat eenieder weet waar hij aan toe is. 

  Het seizoen speel je niet volledig met je eerste 14/15 spelers, juist de nummers 16 t/m 20 hebben een belangrijke rol in het gehele proces. Het mooiste is dat dit deel zich moet ontwikkelen tot het (hogere) niveau van de groep en zich dusdanig ontwikkelen dat zij beloond kunnen worden met speelminuten zodra er blessures en/of schorsingen zijn en zij er daadwerkelijk klaar voor zijn.

  Wat zijn je verwachtingen voor het nieuwe seizoen en heb je die ook gedeeld met de selectie

  Ik verwacht dat wij, mits iedereen fit en gezond blijft bovenin gaan mee draaien en een gooi gaan doen naar promotie. Het liefst rechtstreeks via een kampioenschap. Die weg is lang, zeker omdat er in onze klasse een aantal goede ploegen zijn waar wij ook rekening mee moeten houden. Van Fortissimo en SDS’55 weten wij wat we qua niveau kunnen verwachten. Ede/Victoria en Barneveld hebben zich aardig versterkt en nieuwkomers Achterveld en de Paasberg schijnen gevaarlijke outsiders te zijn.

  Wij hebben als doelstellingen afgesproken dat wij zo ver mogelijk willen komen in de beker en willen promoveren. Ik denk dat wij met EFC’58 eraan toe zijn om terug te keren in de derde klasse. Wij hebben ons op een aantal posities versterkt en vrijwel elke positie is dubbel bezet. 

  Ten opzichte van vorig seizoen zijn wij op dit moment een stuk verder in het proces ten opzichte van de voorbereiding van het afgelopen seizoen. We hebben goede resultaten behaald, maar moeten dit ook in de competitie kunnen tonen! De spelersgroep is gretig, ambitieus en wil ook graag resultaten behalen. 

  Het zou mooi zijn als wij vanuit alle lagen van de club wekelijks mensen langs de lijn zien staan om deze uitdaging(en) te volgen! Wij zullen er alles aan doen om dit met Eenheid, Flair en Creativiteit (EFC’58) te realiseren!

  * bij dat laatste sluit ik mij als clubman van harte aan, wat is er nu mooier wanneer er publiek naar je wedstrijd komt kijken! Ouders, familie, vrienden en zeker de fanatieke EFC leden en trouwe fans. Het is ook mooi om te zien dat de "Eef side"  weer leeft en bij elke wedstrijd voor sfeer zorgt.