• De eerste punten zijn binnen

 • Zaterdag 25 september stond de eerste wedstrijd op het programma van het seizoen 21-22. EFC’58 mocht thuis het spits afbijten tegen EZC’84 uit Epe. De wedstrijd werd gespeeld op het compleet vernieuwde hoofdveld en dat lag er fantastisch bij! De thuisploeg moest wegens blessures Nick Zandstra en Muhsin Ibis missen en een aantal spelers hadden wat kleine pijntjes aan het bekertoernooi overgehouden. Het publiek was natuurlijk benieuwd hoe de selectie ervoor staat bij het begin van de competitie nu het er eindelijk weer echt om gaat en kan het weer het voetbal van vorig seizoen op mat leggen. 

  De gasten uit Epe trapten af en ging voortvarend van start wat meteen leidde tot een hoekschop maar die bracht geen gevaar voor de verdediging van EFC’58. In de 4de minuut een vrijetrap, Jeremy Loos achter de bal, maar zijn inzet belande helaas recht in de handen van de keeper. Kort daarop een mooie actie van de Ermeloers. Jorick Priem trok de bal voor waar, na een slim overstapje Hicham Zehknini de bal op de lat schoot. EZC’84 was meteen gewaarschuwd maar het was ook duidelijk dat EZC niet kon volgen en kwamen in die fase niet van de eigen helft af en probeerde met een lange bal de spitsen te bereiken.

  Efc’58 was al dicht bij een treffer maar die bal werd na een prima actie overgeschoten. Bij de corner daarop lukte het wel na de inzet van Mika Schuur was betint oveet Jorick Priem die met een dribbel in de 16 EZC het nakijken gaf. 1 – 0. 12de minuut. EZC kwam toch een keer in de buurt van de goal van Richard Schweits maar deze aanval werd goed onderschept door Hicham Zehknini die zich knap vrijspeelde en door middel van een mooie crosspass Jorick Priem alleen voor de keeper zette, het lobje lukte waar de keeper kansloos was. 2 - 0.

  EFC’58 bepaalde op dat moment wat er gebeurde op het veld, de ploeg speelde agressief en hield constant de druk op de bal. EZC wist zich hier geen raad mee. Jeremy Loos tekende de 3 -0 aan, een vrijetrap op ongeveer 20 meter van de goal verdween in het net zonder dat de keeper kon reageren. 20ste minuut. De gasten hanteerden sporadisch wat lange ballen maar daar bleef het bij. De goede acties volgden elkaar op in deze fase creëerde de thuisploeg verschillende mogelijkheden, Mika Schuur verzilverde er één, een voorzet van links schoot hij strak in, onderweg nog wel van richting veranderd, maar de 4de lag in het net. 24ste minuut.

  Kort daarop greep de keeper wel goed in en voorkwam dat Nathan Brandwagt de 5 – 0 kon aantekenen. EFC houdt de drukt erop en EZC komt niet aan voetballen toe en na 30 minuten spelen is de race feitelijk al gelopen. 

  Het publiek werd getrakteerd op een goede prestatie van de ploeg van Carl Aventurin die zijn ploeg aanspoorde om de scherpte te behouden en niet te verslappen. Voor de rust is het Jorick die de 5 – 0 aan tekende, hij ontliep de buitenspelval en schuift de bal in de verste hoek, 5-0 bij de rust. 

  De eerste actie na de rust, met Jochem Dekker in de ploeg voor Hicham Zehknini was voor de Ermeloers, EZC kon de bal ternauwernood wegwerken. EZC probeerde wel uit een ander vaatje te tappen> De ploeg kreeg een corner die voor wat gevaar leidde. De verdediging greep niet in en de bal lag vrij in de 5 meter maar gelukkig niet bij een EZC-speler, opletten dus! De dribbelaar van Ermelo werd in de 16 aangetikt en de scheidsrechter legt de bal op de stip. Jeremy Loos drukt af, strakke bal en 6 – 0. 54ste minuut. Kort daarop was het toch EZC die de 6 – 1 op het bord liet aantekenen, daar werd even niet strak verdedigd. 

  De trainer spoorde zijn ploeg aan om niet te verslappen en agressief te blijven spelen. Wel bleef EFC’58 gevaarlijk de verdediging van EZC kreeg geen rust momentjes. Achraf Agarmaoine en Ihab Azzarouali kwamen bij EFC’58 in de ploeg voor Nathan Brandwagt en Jordoa Lisapaly. Een verkeerde terugspeelbal van de gasten werd door de alerte Jochem onderschept. Met een sliding voorkwam hij dat de bal over de achterlijn ging en de bal kwam bij Jorick Priem die de 7 - 1 op het scorebord zette. 57ste minuut. De verdediging van de thuisploeg had de zaakjes op orde en Gerjan van den Ham en Lucas Schuur ontregelden de opbouw van EZC. 

  Uit een corner van Mika Schuur was het Aaron Keijzer die de bal net naast kopte. Verdediger Mats Steijlen werd ook nog gelanceerd, maar zijn schot ging net naast. Jorick Priem speelde uitstekend Jochem Dekker vrij voor de keeper, helaas werd hij teruggefloten wegens buitenspel. Justin Dekker kwam binnen de lijnen voor Aaron Keijzer. Mats Steijlen lanceerde Jorick Priem die uit een combinatie met Jochem Dekker Mika Schuur vrijzette! Die twijfelde niet en de 8 – 1 was een feit. De EEF-side onder aanvoering van Jasper moedigden de spelers aan en scandeerden 10   10   10. De ploeg nam de coaching ter harte, bleef scherp en creëerde mogelijkheden en gaf zelf nagenoeg niets weg. 

  In de slotfase kreeg EFC’58 nog een penalty nadat Jorick Priem weer gevloerd was in het strafschopgebied. Jeremy Loos verzilverde de penalty, liet de keeper kansloos en bracht in de 84ste minuut de. 9 – 1 en eindstand op het bord. De thuisploeg trakteerde het publiek op een mooie eerste overwinning en hield daarmee de 3 punten in Ermelo. Later bleek dat er met Barneveld tegen Veluwse Boys (1-11) nog een verrassende hoge uitslag was in de competitie, zodat EFC’58 op de tweede plaats begint. Op de foto staat Jasper Tervoort die vandaag een tevreden voorzitter van de EEF-side was

   

  Verslag Siemon Moerman / Ed Bok